små meninger i en stor verden. - MonaElisabeth
Forside Ut på tur Om meg Familien Dyrene Foto

Sjøen og havet ( bilder)Har hatt utrolige problemer med nette i det siste her ombord.
Har ikke fått til og blogget.
Og legge ut noen bilder har det ikke vært snakk om.
Men her kommer et lite blogginlegg.

Vi ligger nå til kai i bodø til ubestemt tid. Vi kan reise i dag, vi kan reise søndag, Ingen som vet sikkert.
Men når vi gikk sist var det en god del rulling her ombord. Tok noen bilder av havet. Så her kommer de:Her er det bilde jeg snakket om når vi lå inni isen på havet.
Man kunne se fugler som lå på isen. • Umulige samboer? krangel?  Ja, alle tenker dette av og til. Noen ganger har man bare lyst til og pakke beggen, om det er din eller hans..
  Jeg og min kjære har hatt både oppturer og nedturer. Kan si det slik at vi er på vårt beste nå :)

  Mange tenker hva er trikset til og holde i lag, hva må man gjøre. Man søker på nett og ser i blader etter både triks og tips. Kjøpte min faste blad Cosmapolitan i går. Ble veldig innspirert til og blogge om dette temaet.
  Dette er noe alle har en gang i blandt. Men husk, en krangel/diskusjon er nødvendig og hjelper som regel, om man ikke er på kantens rand.. Få sagt det som irriterer deg på en ordentli måte før begre fyller over og han sitter helt forskrekket og ikke skjønner hva som skjer.

  Men en ting i hvertfall vi kvinner må ha i tankene er at mannfolk er ikke så kompliserte som man skal ha det til. Er som oftest vi som gjør dem kompliserte.. De klarer ikke å tenke seg til det og det.
  Noen mannfolk har ikke egenskapen til og se når det er rot her og der. De Tenker som regel ikke "kanskje jeg skulle sette på en maskin med klær?" Det hadde vært drømmemannen om han hadde kunne tenkt slike ting og helst skulle lese våre tanker og gjort mer i hus og hjem.

  Man kan egentli si at hus og hjem ligger egentlig ikke i deres natur. Det som er fra gammelt av er at kvinner holdte hus og hjem igjorden, sørget for ungene, mens mennene var på jakt og skaffet mat og penger de skulle leve for.
  Ja, vi er i endringer, man finner den dag i dag mannfolk som er hjemmeværende.
  Dette kan være en liten forklaring...
  Men for all del, ikke la dette stoppe deg til og si en gang i blant at han også kan ta en del i huset.

  Tenk i forhold til hvor mye jobb dere har i forhold til hverandre "den betalte". Jobber han mer en deg, skulle det ellers bare mangle at du skal ta mer husarbeid en han "ikke allt" og omvendt.

  En lur ting er og kunne sette seg ned og prate om slikt.
  En setning du kanskje kjenner deg igjenn i: "Du gjør aldri noe i huset" eller " du vasker aldri klær. jeg gjør allt".
  Og legge fram noe slikt kan være eks. "jeg syntes for mye av husarbeidet faller på meg"
  Sier man: " Du gjør aldri...." i en setning til et mannfolk blir han heller tverr  * ja som en liten unge* Han tenker at når du sier det slikt skal han vise deg at han gjør aldri.

  Noen ganger tenker de faktisk at de gjør en god del i huset, og kommer en slik kommentar blir han heller skuffet eller føler at du ikke setter pris på noe av det han gjør.
  Er faktisk som regel når det kommer til husarbeid at krangler oppstår. Dette tror jeg er fordi man ser forskjellig på tingene.
  Kan man i stede gjøre seg en regel: Når jeg lager mat, tar du av matborde og omvent. Ene parten står kanskje en time før middag om holder på med dette og kan heller sette seg ned etter middag, mens den andre parten har slappet av før...
  Bli enige om litt av hvert.
  Er ikke slik i et forhold at bare ene parten skal gjøre allt.

  Kan fortelle slik vi har gjort det hjemme:
  - Han lager maten hver dag, jeg tar av middagborde og rydder kjøkkenet.
  - Vi deler på husvasken " jeg tar som regel litt mer vask en han, men har hjelper bestandi med flytting av møbler og hiver mattene ut" Men han er kjempe flink til og eks. rydde stueborde og vaske dette eks. etter kaffebesøk eller is etter ungene".
  - Jeg tar all klesvask, men dette er noe som vi ikke er blitt 100% enige i. Men er på god vei. Han har vært kjempe flink i det siste og slenge det i tørketrommelen når det er ferdig. Så er på vei ;)
  - Oppvaskmaskinen går det opp i opp hvem som tar.

  Dette er i hvertfall de som folk flest har som "oppgaver" i huset.
  Men har du unger, få de med i husarbeid. Når hans unger er hos oss bruker de og gå med søppelen hver dag og henter posten. De får ta 5 kr. for hver søppelpose og 5 kr. for posten. "De er da 7 og 8 år. De er helt enige med betalingen for dette" 

  Tingene jeg snakker om her er ikke bare slik jeg selv har opplevd. Har snakket med en del veninner, kompiser og ellers sett skriverier og hvilke problemer og diskusjoner folk har.

  Noe jeg har sett masse av på nett "forum" er folk som krangler mye om sex og romatiske tinger.
  Som regel er det slik at mannfolk vil har mer sex "eller gir utrykk for det" en vi kvinnfolk.
  Mange kvinner er også skeptiske på og by seg frem, men hvorfor skal du være redd for og by deg frem, du har sagt nei til sex selv, og da tåler man ikke å evnt få det selv?

  Er sex blitt en regelmessig ting, gjør noe med det. Noe spontant, noe uventet.
  I denne kategorien er det bare fantasien som setter stoppe.

  Romantisk? Hmm.. Hørt mye om dette. Nå er det rett etter valentin også. Er du skuffet for han ikke kom med rose på døren til deg? Ikke husket på denne dagen? Du har de mannfolk som nesten ikke husker sin egen bursdag. Ikke klandre han for det. Er ikke bare mannfolk som skal være romatisk her, jenter ;)
  Hva om dere tok en lørdag "eller en dag fri fra jobb" og tok bilen eller piknik kurv og sykkel og bare dro til en plass? Undersøkt om fiskevann i nærheten, tatt fiskestanga og kjøpt noen nye kroker eller makk/magot og bare dratt til en fiskeplass bare dere to. Uten tv eller andre forstyrelser, slått av mobilen og bare la tiden gå sin egen vei.

  Jeg kan selv skrive under på at en fisketur hjelper kjempe bra. Dere kan snakke dere i mellom og bare la romantikken blomstre. Men ikke øderlegg stemninga med og si: " Du ang. husvasken denne uka" eller noe slike humørdrepere..

  En ting til som kan hjelpe kjempe bra på et forhold er en helgetur eller noe slikt i fra hverandre. Går man oppå hverandre hele tiden, får man aldri tiden til og savne den andre. Hjelper kjempe mye. Både jeg og min samboer jobbe på havet, og når vi kommer hjem er vi som nyforelsket.

  Den jenteturen du har tenkt på en stund, hvorfor vente? Si til han at du vil ta deg en jentetur til en annen by eks. Så kan han dra med kompisene sine.

  En ganske bra setning som man burde ha i bakhode er: "Kjærlighet er en risikosport. Du må regne me noen tårer"

  Ikke minst, prøv å sette deg inn i hans situasjon oftere. Han gjør kanskje ikke det samme, men du gjør deg selv en tjenste også med dette.


  En av de viktigste ting i et forhold er kommunikasjon.  Plager noe deg. Snakk me han om det. Men tenk på hvilken måte du sier ting på :)


  Kjenner du deg igjenn i noe av dette? :)

 • Brønnøysund - Halsa - Vesterålen - Bodø  Nå har det vært lite blogging i det siste. Ikke hatt alltfor mye og gjort, men lite internett.
  Var egentli tenkt til og blogge litt i går, men nette tillot det ikke:(
  Men her er jeg.

  Når jeg skriver dette i overskrifta. Vi har vært i Brønnøysund hele helga. Meste parten av folket her ombord er som sagt i fra Brønnøysund. Så dær ble vi liggende:)
  Noen var en tur på byen, mens jeg ble sittende ombord og se film å usosial ;)

  Halsa er det plassen vi nettop har vært med. Det er som sagt her vi laster ombord fiskfòret.
  Nå når vi var dær, var det utrolig mye is på vannet. Vi lå og lastet ca. 4-5 timer. Når vi skulle gå ut igjenn, var det is. Kaldt ja...
  Jeg tror grunnen er at det er veldig mye ferskvann her.

  Så nå har vi lastet for Nord-tur. Er bare 3 plasser og levere. Men så skal vi til bodø og jeg mener han heismannhå skal komme ombord og fikse heisen om delene er kommet til Onsdag. Da blir det ny forskyning til meg med sjokolade, Cola, Lakris og appelsinkjeks :D :D

  Jeg lurer egentlig på hvordan min vekt hadde vært om jeg ikke spiste like mye sjokolade, lakris og drukket så mye Cola?
  Skulle prøve dette ut en gang og slutte med sjokolade og cola... Mene... Gikk ikke bra i det hele tatt. Jeg var så sur og grinete at fant ut om folk ville være i nærheten av meg måtte jeg ha mitt daglige inntak ;) Ja, mange sier dette er bare psykisk. Noe jeg også tror... Men har ingen planer om å gå ned i vekt eller noe slikt, så da bryr jeg meg egentli ikke ;)

  Tilbake til noe seriøst ;)
  Når vi nå drar nord over skal vi litt uttafør Myre, Steigen og Martnesvika "om noen vet hvor dette er;)"

  Kan bli noen dager uten blogging her desverre. Siden nette nå er såpass ustabilt :(

  Var egentli tenkt å legge ut et bilde av isen her, men nette er vanskerlig, så får legge det ut senere.
  Nå skal jeg ta kveld :)

  God natt gått` folk:)

 • Torsdag i dag, snart helg ;)  I dag er det Torsdage å snart helg.
  Gårdagen vart litt lang. Sto opp halv 8 på morgen og var ikke færdig for og ta kveld før i natt halv 4.
  Begynte å laste ombord i 9-tiden på kvelden. Var ikke mange sekker, men med bare en heis så gikk det nå sin tid.
  Men fikk de ombord og datt rett i seng etterpå. Jeg var den heldigste med og få sove lenge ;)
  Sovnet klokken 4, og ble ikke vekt før den var halv 2 ;)
  Så skal ikke klage på det.

  Men når vi var ferdig kjente det ut som jeg var slådt i hjel... Har jo liksom sløvet så lenge og så plutserli holde på hele dagen, kvelden og halve natta, da kjennes det:P
  Men når vi holder på og laste ombord og jeg skriver på sekkene "for og vite om vi får så mange sekker ombord såm vi skal ha" Så hopper jeg og spretter over allt for og få varme i meg. Og når man springer att og fram for og eks. legge ned hanker " Der vi løfter sekkene med trucken :)
  Og vist noen er uheldig og blir borti sekken med trucken slik at det blir holl, Burde man være litt rask på foten for og få lapper over dette for at ikke mye for skal renne ut.

  Jeg må bare si at jeg er ganske fornøyd med jobben. Ja om 2 år, vil jeg sikker hive allt som heter fiskefòr så langt jeg klarer. Men frakt er ganske så greit. Vi drar hit og dit. Og vet egentli aldri hva som helt skjer. Man er bare med, og plutserli skjer noe helt uventet. Er så forskjellig.

  Og vi losser foret på 3 forkjellige måter:
  - sideport "kjører bare med Truck.
  - kran "surrer sekkene i kran og løfter de på land.
  - og den berømte blåsingen. " spretter sekkene i karr og blåser foret til flåta.

  Første turen min var det så og si bare blåsing. Dette syntes jeg er det beste :) Kan være utfordrende og morsomt med forskjellig størrelse på foret vi blåser.

  Sideport står man jo så og si bare dær og kjører heis opp og ned og kjører med trucken.

  Kran: en person styrer kranen, en hekter tauet rundt sekkene og en kjører sekkene til det de skal hektes på.

  Blåsing: to stykker står og har "ansvar" for hver sekk. "trucken tar to i gangen" og en står og tar i mot tom sekker og hiver de inn i pressa:)

  På denne lastinga er det 4 sideport, og en blåsing. Men blåsinga er bare 34 sekker:P Ailtså ingenting.
  Men på søndagen blir det lasting til nord-tur. Lofoten, steigen og vesterålen. Tror det blir mer blåsing dær ja :)

  Men om ikke lenge nå er vi framme og skal losse, så er nok for nå.

  Blir desverre ikke tid og legge inn bilder nå, men skal prøve og få gjort det i løpet av dagen :)

 • Din mening om Olje?  Som overskiften sier, vil jeg spørre folke nå om hva de syntes om Olje utvinning.
  Nå er det spesiellt oppstyr om olje i lofoten og vesterålen.
  Er du for eller imot? Og hva er din grunn til dette?

  Min mening er at de kan begynne og prøve. Fordi min drøm er og jobbe på achorhandling båt. "båt som har med platformer og div. og gjøre", Så er jo dette ypperli. Ikke lang reise og lettere og komme seg på noe slikt når de får flere".
  Men har noen arg. for og ikke gjøre dette også.
  Din mening?

  Dette var dagens spørsmål.


  Litt om min dag og fremgjønnom.
  I dag har jeg malet igjenn :) Ville bli færdig med hvitmalinga. og det har jeg gjort :)
  Skal prøve og få malet gult de nermeste dagene også, om det ikke blir noe annet som skjer.
  Vi har nå gått i fra kai, og på tur til Halsa, skal laste fòr sekker og skal på sørtur "sør om halsa".

  Hører snakk i å ligge til kai i helga i Brønnøysund. Men dette kommer ann på hvor langt sør vi skal. Så allt endrer seg hele tiden. Derfor er det ofte jeg sier at det er snakk om... ;)

  Så det ser ut til at vi skal laste fra i 10-tiden og ut over natta. Siden vi har bare en heis å bruke nå, så tar dette tid...
  Men skal ikke klage, enderli noe som skjer ;)

  Fikk ikke tatt noen bilder. Ikke noe spennende å se noe hvit på en vegg (skott).

  Skal prøve og få slappet av en time før det er kveldsmat :)

  Siste spm : Syntes du det er spennede og følge med på sjøliv? " Lese hva jeg gjør ombord"? • Innvadrere/ innvandrings politikk?  Nå er er ganske så sur !
  Har lest litt rundt på nette å funnet ut at jeg blir bare mer og mer rasitisk pga slik mange innvandrere oppfører seg og sier til media !
  Har aldri vært ordentli rasistisk. Når jeg gikk på ungdoms skola hadde jeg en del venner som var i fra utlandet.
  Men noen endret seg, de ble for tøffe til og snakke med div. mennesker. Overlegene og arrogante.
  Ja, norske mennesker blir slik de også. Men når man opplever at de fleste utlendinger blir slik. Da slår en tanke deg.

  Men har ikke tenk så kjempe mye over det.
  Men nå er muslamer begynt og sende trusler mot Norge. De har sagt til media at de kommer ikke til og følge norske normer og regelverk. For de har sine egne... Men hva gjør de her da? Om de ikke er tenkt og forholde seg slik vi Norske MÅ gjøre?

  Jeg blir så frustert.... Ser det på tv, nette osv...
  Så noe på nyhetene i går. Det var snakk om etterlyste mennesker. Folk som hadde rømt for både alvorlige draps saker og mindre alvorlige saker. Di hadde sensuret deler av ansikte.. Men man så at de fleste var utenlandsk. Utav det de viste på tv. Var alle sammen det uten om en person...
  Og hver gang man hører om draps saker eller opprør er det i fra utenlanske...

  Noen lover her MÅ bli endret...

  Skulle jeg ha bestemt ville det blitt slik :
  Bakrunnen deres skulle skjekkes. Allt de klarte og finne. kontakte hjemlandet og forhøre seg.
  Så allt her greit ut, kunne de få en tid på eks. 5 mnd og finne seg arbeid. Og i tiden de bodde her skulle de forholde seg til norske lover ! Lære norsk osv..
  Og de skulle ha samme rettigheter som norske. Ikke drive bedrift skattefritt, få mye penger fra nav for og ikke orke og arbeide eller for og kjøpe seg hus "noe ikke norske får!

  utover dette: hvist så mye som en person hadde drept noen blitt tatt for narkotika salg osv. rett ut av landet.
  Da skulle man sett at det hadde blitt forandringer :)

  Vil ikke ta alle under en kam, men er vanskerlig når så store mengder øderlegger for mange.
  Syntes faktisk synd på utolig mange kvinner i disse religionene !


  Dette var dagens sjikkerlige sjennepreik...
  Her er noen lenker. Ta en titt om du vil:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=293226335867#!/group.php?v=wall&gid=293226335867 "facebook gruppe"
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=589382
  Når selv Abid Raja advarer Norge i forhold til denne utalelsen, hva skal man tro?
  Hvordan reagerer homofile/lesbiske mot dette? Noen føler seg nok garangtert truffet og redd etter dette.. Skummle greier !

  Jeg er interresert i og høre hva dere mener om denne saken.
  Hva mener du er rett og ikke i rett i forhold til både innvandrere og norske?

 • Dagen min ombord i dag og div :)

  Nå er det tirdag. Bare en hel dag igjenn, så er det ut på havet. Herregud som jeg gleder meg.
  For de som jobber på havet, er det som regel kjederlig å bare ligge i ro, å ser klokken og dagene går i snegle fart..
  Men skal egentli ikke klage i forhold til hvordan det var på slipen.

  Da var det bare kaos over allt, å kunne ikke gjøre noe, for sliparbeidere holdte på over allt..
  Men i dag har vi malet og grunnet.
  (først på metallet må det en grunnings maling for og stoppe korrosjon (rust) ) her bruker vi malingene mest for sysn del. Siden det var masse sveising og kutting i både dekk(gulv) å skrog(vegger), så måtte vi frem med malekost. Heldivis var det ikke for kaldt til og holde på. Var i grenseland men gikk greit :)

  Så stuerten (kokken) grunnet litt her og dær. Mens jeg malte. Først ute på dekk, også når grunninga var tørket så malet jeg over dette. Var ikke allt som var tørket, så må ta meg en økt i morgen også.

  Har faktisk lært litt i dag. Lærte sikkert dette på skolen, men gikk tyderlivis ut det andre øre ;)
  Og dette er i forhold til to-komponents maling og en-komponent. Hvordan man ser hva som er hva.

  Det som er med to-komponentsmaling, er at man må ha i et til stoff for og få fullverdig maling.
  En-komponent er maling som man slipper og blande med noe annet.
  Så i dag gikk det bare i to-komponent.
  I morgen blir det nok begge deler:)

  Så på tordagen bærer det nedover til Halsa. Vi skal laste med bare en heis (kan bli spennende). Vi bruker som regel to. men får ikke delene til den andre før i neste uke.
  Heldivis skal vi bare laste ombord 600 sekker. Ellers kan det være oppi 1000 sekker og over det.

  Her er et bilde av fòr sekkene vi har ombord:

  Helt til Venstre her ser du heisene vi bruker:)
  Dette er på øvre dekk :)
  Man ser litt oransj helt til høyre, og det er litt av Trucken :)


  Jeg må bare si at OL er noe jeg aldri har interisert meg for. Bestandi rista på hode av de som sitter spent og ser på.
  Men nå er jeg blitt en av de mange rister på hodet til ;P
  Pga alle ombord her ser på det, blir det jo til at NRK står på hele tiden. Så da er det jo det man ser på.
  Det er jo egentli litt spennede da. Se om Norge klarer GULL :D

  Må innrømme at skiskyting og hopp er nå det som er mest spennede :)

  Dette er bildet jeg tok i dag:
  Været skal man ikke klage over.

  Dette er tatt fra skalkedøra på øvre lastedekk :)  Brønnøysund-væringer og trøndere kan blir fornermet når jeg sier dette. Men første turen min ombord syntes jeg at trønderene og brønnøy-væringer hadde samme dialekt.
  Men nå som jeg har vært en del turer  "er så å si bare brønnøyværinger her". Di har veldig forkjellig egentli :P Bare man er i lage med begge deler eller hører etter så er det et faktum ;)

  Jeg synter brønnøy dialekta er stili :D Har hørt folk som missliker denne. Men selv syntes jeg den er tøff :D
  Mye rare ord. mene ;)
  Eks. "enka" er det siste stk av kaka eller vaffelhjerte som ligger igjenn på fatet. Det er denne ingen tar ;)
  Haha. logisk men arti ;)


  Nå er det nok blogging for i kveld :) Skal heller sjekke ut andre sine ;)

  Hva jobber du med?
  Trives du?


 • Kunne du tenkt deg og jobbe på en Båt?  Dette blir mitt siste innlegg i dag :)

  Som overskriften sier, kunne du tenkt deg et liv på havet?
  Som matros, kokk, maskinist, skipper, styrmann, fisker, stuepike, messepike, kafè.... Og mange fler.

  For de som ikke er helt inne på dette. Det er utrolig mange yrker som finner til havs.
  Platform, supply, standby, Hurtigruten, ferge osv osv...

  Finnes masse forkjellige typer båter med forkjellige turnus ordinger og hvilke skole du må ha.
  Tror egentli mange er inne på tanken, men vet ikke helt hvordan man skal gå frem, om det er noe for akkurat deg, klarer jeg og være borte så lenge...
  Mange tanker svirrer nok når det kommer til dette.

  Mange har aldri tenkt tanken, men når programm om dette kommer på tv-en. Leser om det på nett. Mange blir fristet, men orker ikke gjøre noe med det.

  Min tanke her er at spesiellt mange jenter/damer ikke tør prøve. Men har man egentli så mye å miste med og prøve dette ut? " spørsmålet her er til gutter/menn også"

  Meningen med dette innlegge er at er det noe du lurer på så spør.
  Vær anonym om du vil.
  Men ikke vær redd for og spøre. Jeg vil svare så godt som jeg klarer :)

  Og her i bloggen min kan du også følge med på hvordan mine oppfatninger er ombord og hva jeg gjør som Matroslærling :)

  Skal prøve og skrive litt om arbeidet til de andre også :)  Dette er tatt når vi gikk i fra kai ved bunkringplassen ved bodø "fylle drivstoff"  En fin dag og stille på havet :)  En del av blåseannlegget ombord (liten beskrivelse i forrige innlegg)


  Her er også noen bilder fra mine utplasserings dager på hurtigruten Kong Harald.  ved kai på Stokmarknes.

  Så nå, hva er dine tanker? :)
 • Litt om livet ombord:)  Etter som jeg har fått en liten spørsel om hva jeg gjør ombord, kommer jeg til og skrive hver dag " så lenge vi har nett" hva jeg og litt om de andre ombord her på Mali Rose gjør.
  Noen ganger jeg ikke kan skrive absolutt allt.
  Alle kan jo lese her;)

  Kan begynne med litt generelt. Jeg jobber ombord på en fraktbåt ved navn M/S Mali Rose.
  Vi frakter fiskefòr som hovedfrakt. Hender det at nå på vinteren med lite fòr og frakte tar vi eks. trelast.
  Siden vi frakter fiskfòr til vanlig kan vi ikke ta så mye annen type med tanke på virus til fisk osv osv.

  Grunnen for at det er lite for og frakte om vinteren og full fart om sommeren er for at det er kaldt i vannet og da er ikke fisken så gira på og spise. De blir heller sløv. Så når det blir varmere blir de aktive og spiser mer:)

  (Bildet er hentet i fra google)


  Jeg er da den eneste jenta ombord. Og vi er 5 stykker som jobber her:)
  Båten er 50 meter lang.
  Må egentli si at det er ikke ulempe og være eneste jenta. Man må bare ikke ta allt som de sier så bokstaverli. Og ikke oppføre seg fisefin og "jentete" for og si det slik :)

  Nå er det en liten dagbok om dagen i dag :)

  Jeg ble vekt halv 8. Så var det opp og få litt frokost og kaffè i seg.
  Når kaffèn var i koppen, ble det snakk om dagen i dag, hva som måtte gjøres og litt forskjellig.
  Han "heismannhå" som han ble kallet skulle komme ombord å se på heisene som vi har litt feil med.
  Det var en annen mann som kjiket på ene kompressoren som vi bruker til blåseanlegget ombord.
  "det er dette vi bruker når vi leverer for i løsvekt. det vil si at vi får fòr sekker ombord. også spretter vi di her i et blåsekarr. der i fra går foret videre og gjennom en hel masse pnaumatiske annlegg og så videre gjennom en slange som er nedi forrommene på flåta".

  Dette virker sikkert litt forvirrende. Men skal prøve og få tatt noen bilder. Litt lettere og forstå hvordan det gjøres :)

  Men i forhold til dagen, fant vi ut at jeg og stuerten (kokken ombord) skulle gå i lag og provianter ( handle inn div. man og slikt til mannskapet). Og jeg skulle koste/måkke opp noe for i underromme.

  Dette har da logge i vann en stund og når jeg kom under det overste laget med for var det er Helv**** lukt som kom.
  heldivis er jeg ikke av den som brekker meg fort av slike lukter. tror noe av det var begynt og blitt til mold eller noe.
  Men det gikk bra. I løpet av di dagene vi ligger her i Bodø skal vi ha noen øvelser er det snakk i.
  Og vi skal male noe og grunne det:)
  Vi har proviantert og jeg har kjøpt meg selv en forsyning ;)
  Det består av:
  - 3 cola
  - 2 store stratos
  - en lakris pakke "panda pepe"
  - 2 kjekspakker appelsinkjeks.

  Når vi går i fra kai, kan det gå en stund før man kommer til butikk igjenn, så er lurt å ha et lite lager ;)

  Det var litt om dagen i dag. Nå når vi ligger til kai er det ikke noe spennede som skjer egentli.
  Så blir artigere og lese når vi får kommet åss ut :)
  Skal prøve og være aktiv med camera ;)

  Her er noen bilder jeg tok i dag :)


  Er det ord eller noe annet dere lurer på?

  Jeg kommer til og bruke skipsord når jeg skriver om livet her. Men skal prøve og skrive forklaringer bakom :)


  Bare peise på med spørmål, så skal jeg prøve og foklare ting så godt jeg kan :)
 • Kommet meg ombord nå :)  Nå er jeg enderli kommet meg ombord på Mali Rose. Båten jeg jobber på.
  Ble litt lang ventetid på flyplassen før jeg fikk kontakt med di ombord. Men nå er jeg her :)

  Fikk en ikke så bra beskjed da jeg kom ombord. Div. er det feil med, så nå har vi en service mann ombord.
  Og noe nye deler er bestillt.
  Men vi er sotte opp på lasting til Tordagen, så i hvertfall da må vi komme oss nedover til Halsa:)
  Og da er det påan igjenn. Kjenner jeg gleder meg til og enderli gjøre noe :)
  Så "siden nyttårsforsette mitt er og være mer positiv" så må jeg tenke positivt på at vi kommer oss avgårde til den tid.

  Jeg er nå litt barnslig av meg, så jeg har mitt egent saltvannsakvarium. "ailtså dette her helt vanlig fisk som er i sjøen med kai i Halsa". Når vi er ferdig og laste ombord, setter jeg meg i -døråpningen- for og si det på krappelands språk ;)
  Her er et bilde av mitt "akvarium";)
  Såm dere ser, det er egentli bare vanli fisk i havet ;)
  Men kast en for bit "som har fallt på dekk" så strømmer det på med fisk ":D
  Utrolig morsomt :)


  Var egentli tenk å legge ut fler bilder. Men nette tilater seg ikke det. Så det får bli en annen gang..


  Hadebja :)


 • Norges mest geniale reisebagg :D  Jeg har vært usikker nå lenge me tanke på om jeg skal ha koffert eller bagg til og bruke når jeg drar ombord.
  Siden jeg tar fly hadde jo koffert vært det beste. Men selve kofferten veier jo masse og i tillegg er mindre plass i den i forhold til størrelsen.
  Men jeg tenkte at jeg skulle dra en tur på Europris uansett å se.

  Dær fant jeg denne geniale beggen.
  Er liksom koffer i bagg i et.
  Har faktisk fundert lenge på om det ikke finnes slike. for har aldri sett det før..
  Men her er den :D :D
  Ser ut som en helt vanlig bagg :)


  men så....  Både hjul og en ting for å drege den me.
  Når jeg kjøpte den, trodde jeg det var bare hjulene og en hank som er på alle bagger.
  Så fant jeg dette ut når jeg så i den lille bruksanvisningen når jeg kom hjem :)  Nøkkelen er bare dær for og holde den åpen ;)


  Hva syntes dere om denne?:)

 • Hva skal jeg gjøre med Pusi? :(  Jeg har en katt som nå i år blir 3 år. Jeg har lyst til og beholde henne så lenge som mulig. men til dere som har lest bloggen min, så vet dere at jeg jobber på havet. min samboer også.
  var egentli meningen at en veninne av meg skulle ha henne "fast" når vi var borte. Men den muligheten er øderlagt uten og gå inn på detaljer.

  Mamma har hatt henne til nå. Og virker ikke som dette blir permanent. En ting er at jeg ikke vil gi henne bort. En annen ting er at jeg tviler på at noen vil ha en 3 år gammel katt når det er fler kattunger dær ute som trenger hjem.
  Noen andre som er i samme "bås" -samme problem- eller har noen muligheter og dele med meg?
  Noen bilder av mitt kjære dyr :

  Men over til noe positivt :)
  I dag ble jeg ferdig med det som var planen min og litt mer :)
  Ferdig vasket hus. Har bare støvtørking på bade nede igjenn.
  Her er noen bilder av kjøkkenet:  Nyvaska :)
  Må bare si det selv at jeg er stolt:)

  Nå er det nok blogging for i kveld. Blir nok å lese andre sine ;)


  Har du dyr?
  Hvilke?
 • Husvask ;)  Nå har jeg tatt soverommene til ungene oppe. Å fant ut a etter bare di måtte jeg ha meg en liten kaffeskvett.
  Vi hadde vært sløv med og få di til og rydde opp før han "samboer og barnas pappa" dro til havs.
  Så jeg måtte bare brette opp armene på genseren å hive meg i gang.
   
  Å herregud hvor mye rot og drit som egentli finnes på deres rom. Di hadde tyderlivis sneket med seg twist og div. opp. Så jeg fant bl.a twist papir her og dær. Og allt av leker som fantes på deres rom var over hele gulvet. Men men. nå er di ryddet og vasket.
  Så da vil jeg si at jeg er halveis ;)  (i fra google)

  Blir nok sikkert og blogge mer senere :)

  "fikk ikke lagt ut bilder i går"

  Bruker du å ha storvask hver uke?
  Har du faste dager?
 • Brød baking å vasking av hus :)  I dag har det vært en stressende men koserli dag :)
  Først på dagen når det var tid for en liten blund for Petra dro vi i campingvogna og enderli fikk hentet dynene, tv-en og sjekket. Allt var bare vellstad:)
  Så kjørte jeg Karina og Petra hjem. Så dro jeg hjem og akkurat da jeg fikk dynene inn gjennom døra, ringte mamma.
  Om vi jeg hadde orket og kjøre henne hjem etter vi hadde spist på Sortland. "pappa skulle bruke bilen på et møte"
  Dette var helt greit. Og vi skulle møtes om ca. 30 min senere. Da hadde jeg litt tid på meg til og rydde litt før jeg dro innover. Så spiste vi god mat på Signal :)
  Så når vi var ferdige der så dro vi på rema og jeg fikk handlet det jeg skulle til brødbaksten min i kveld. og hun fikk se på det hun skulle.

  så kjørte jeg dem hjem og hun skulle låne bilen litt og jeg var i lage med mine småsøsken :)
  Noen herlige unger. Jeg blir bestandig forundret hvor stor egentli broren min er "ikke i størrelse" men hvor voksen han blir. Han blir 10 år i sommer. Og hvor mye logisk som egentli kommer ut av munnen. Jeg står ofte som et spørsmål tegn og funderer på hva jeg kan si som er sannheten men liksom også på hvordan måte man sier det.
  Men blir som oftest til at jeg bare sier ting rett ut:P Og formulere ting veldig fort er ikke lett i forhold til en klok 10 åring..

   Men nå er jeg hjemme og har 2 brødeigen i ovn. Og vite at det er ferdigvasket her nede "uten om badet" er ganske fint.
  Allt for mye som må gjøres rett før jeg drar ut :P Men kommer bestandig i havn med det;)

  Her er mine praktfulle brødeiger:
  Å ja, di er ikke perfekt:P Det skal vises at di er hjemme bakt ;)


  her er bakst nr. 2 i ovn ;)

  Di 6 går rett i fryseren når di er avkjølt. Må jo bake opp brød til min samboer, så han har til jeg kommer hjem ;)
  "han kommer hjem litt over en uke før meg" :)

  Kanskje det kommer et innlegg til i dag med bilder av insiden av huset om jeg blir sån passe ferdig ;)

  PS. er ikke et rot hus. men når vi drar bort liker jeg at det er prikkfritt til han kommer hjem :)
  Beste er om komme hjem til et nyvasket og helt ryddig hus når man har vært borte i 4 uker:)
  Så di siste dagene mine hjemme går som regel til og få huset 100% ;)


  Baker du brød eller kjøper du?
 • Noen kloke ord før det er kveld. One tree hill.  Har nettop sett siste episode av One tree hill... Den var rørende. Vil ikke si noe om hendelsene der. Men fikk meg til og tenke... Hvorfor egentli sløse bort tid med og være sint på folk man egentli er gla i. Ja, di kan gjøre ting som er sårende og slik. Men hva vist di får vite at de har bare noen uker igjenn å leve? Hva er tankene da? Men samtidi er det ikke lett og se hus forbi om det er ting som går inn på en. "Må bare si at jeg hinter til meg selv om dette og ingen andre".

  "bildene er hentet fra google"  Men det er når man ser at andre eller i en tv-serie at ting skjer. Da man tenker over det.

  Nå tror jeg at vi skal spille litt Band Rock før det er kveld :)


  Hadebja:) • bil og båt"jobb" :)

  Nå har jeg hentet "Babyen" min på verkstedet. Nå virker vinduet som det skal. det var fjera på nydelen som hadde streika... Ailtså, verkstedet sin feil... Men nå er det fikset og forhåpentlig for en stund ;)

  I dag fikk jeg melding av skipperen om jeg er klar til og dra ut på havet på søndag. Så da er det tlbake til arbeid:)
  Gleder meg egentli. begynne påan igjenn. Siden jeg ble sykemeldt så var jeg hjemme en uke før tiden.
  Og den turen var bare på slipen så er lite å gjøre da. Så en tur men jobbing blir godt :)

  Så Søndagen drar jeg ut igjenn :)  Bildet er tatt ombord på Mali Rose:)

  Blir vel sikkert litt mer blogging i kveld :)
  Vist det er interesse så kommer jeg til og legge ut fler bilder fra når jeg er ombord :)
 • Bil, trøbbel å drit !  Nå er jeg ganske så lei å sint ! Dagen begynte så utrolig bra, men ente i et kaos !
  Voknet av at Karina å Petra vekte meg. koserlig og våkne opp til en smør blid unge :D
  Vi hadde planer ganske klare for dagen.
  Først var det litt frokost og det vanlige på morgen. og siden jeg sto opp så sent, så var det ikke lange tiden før Petra skulle ha sin lille blund. Så når hun var lagt seg. Så hev jeg meg i gang med vasking av hus :D
  Fikk vasket hele neder etasjen. Så tenkte at jeg skulle ta i morgen øvre etasjen. For Petra voknet idet jeg var ferdig nede. Så skulle hun spise grøt og vi skulle hive på oss klær og dra med Petra til mormor og dra i campingvogna før og hente diverse. Når Karina var inne med Petra kom jeg på at jeg hadde glemt nøkkler til vogna. Så vi måtte over til sortland igjenn. Karina skulle hive tyggis ut av vinduet og der gikk ikke viduet opp igjenn...
  SÅ TYPISK! Vi prøvde og ta det opp å det men gikk ikke...

  "Forklaringen på dette er at det verkstedet bilden hadde vært inne på ikke hadde gjort god nok jobb. Di skulle skifte vindusheis på passasjersiden. Men når jeg fikk den tilbake kom bare rare lyder når viduet var helt oppe. og dette er at sensorene på vinduet er stillet før høyt... En verksted feil. har aldri hatt problemer med dette før di begynte og holde på med bilen"

  Kommer ikke til og nevne navn på verkstedet her. Fordet om det er fristende og bare rope det ut fordi jeg er sint og skuffet.....
  Bilen har vært inne fler ganger pga di ikke har gjort god nok jobb... Har funne ut av overtalelser av Pappa at di skal få en sjanse til, vist ikke blir det bytting av veksted. det domme med dette er at jeg må selv betale opp til 3-4000 kr. selv pga en feil av verkstedet..... Sure penger....

  Så vi måtte bare kjøre tilbake til mormor med bilstolen til Petra slik at hun kjørte etter oss med Petra. Med ene vinduet helt Åpent. Syntes bra synn på Karina såm måtte sitte dær blåfrosen:S

  Så henting av diverse i vogna ser det mørkt ut med. Hadde håpet og fått gjort dette før jeg dro på havet. Men men..

  Og over til noe annet, ble desverre ikke noe bilder i dag.. Ble heller mye annet drit så...
  Får nok humøret opp i løpet av kvelden. Går ikke ann å være i lagemed Karina og være sur, hun får humøret mitt opp uansett;) Kan si så mye som at jeg satt i latterrampe da vi kjørte og hun satt og holte en svart søppelsekk over vinduet.

  Komisk var det :P

  Men desverre ikke noe bilder i dette innlegget...  Kommer motetips snart :D • Petra Amilie.  Nå er det kveld etter en fin dag :D
  Voknet litt sent i dag. men men :P
  Har prøvd meg litt som fotograf i dag, men gikk ikke bra. fokusen var rettet til Petra Amilie;)
  Men hun var så urolig og ville bare krype/åle seg rundt. men fikk noen bra foto. Kommer til og legge noen ut i dette innlegget :)
  I dag er bursdagsgaventil Benjamin i boks. Han får det han ønsker seg pluss litt til ;)
  Hadde jeg vert rik hadde ungene blitt bortsjemte. En av di beste tingene er og kjøpe gaver til unger som di blir gla av, og man ser at di leker med det :)
  Kommer til og legge ut innlegg etterhvert med bilder av gavene til disse to :)

  Men tilbake til overskrifta:)
  Petra Amilie er mitt gumorbarn. Er så heldig og få oppleve masse av henne når hun ennå er lita. Sist gang når min samboer dro på havet, så kom Karina og Petra til meg og var her i en uke:)
  Nå er han dratt på havet og di kom til meg :D Er utrolig hærli og få oppleve en unges oppvekst så nært:)
  Fikk oppleve her om dagen av hun krøp på ordentli. og jeg var helt i skyene og Karina satt nesten med tårer i øynene :P

  Må bare si at jeg gleder meg til det blir min tur. men kommer ikke til og haste med det. Lærlingtiden og mer utdannelse kommer først:)
  Akkurat på tur til og reise seg opp med borde:)

  Reagerer litt på blitsen ;)


  Nyderli :D
  Mobilen var bra spennende :)
  I morgen kommer mest sannsynlig fler bilder.
  Skal ut i snøen med Petra og katta:)


  Slenger med et bilde av drinken til Karina på hennes 18-års dag:)
  Hun sa bare at hun skulle ha en drink og di skulle bestemme hvordan:) Og slik ble den ;)


  Hadebja:) • Mandags morgen :)  I dag er det mandag og begynnelse på en ny uke :)
  Ser fram til denne uken og får håpe at jeg får gjort det som skal gjøres her hjemme før jeg drar til havs igjenn :)
  Nå som solen er begynt å stå på himmelen igjenn føler jeg at deler av energien kommer tilbake. Ser fram mot vinterdager med sol, også er det ikke lenge til sommeren :D
  Her er noen bilder av morgen sola :)


  Bilde er tatt i mot maunes/ liland:)


  Verandaen her :)

  En mygg som kom ut fra sitt egg litt for tidlig:)

  Pusi hadde nettop hatt "tulltak" Og sprunget villmann i hele huset.

  Blir sikkert mer blogging i kveld :) og fler bilder :D

  Hvordan blir din uke?


  Hadebja :)
 • Søndagskveld og barnebursdag :)  Nå er det enderli kveld:) Har vært en kjempe fin helg:)
  Har desverre ikke blogget så mye. Men nå kommer en liten oppdatering ;)
  Fredagen var jentekveld som jeg hadde skrevet om. Ble kjempe fin :D Er utrolig godt og samles vi 3 jentene og bare prate "sjit";) Vå så Hangover. "denne har jeg da sett før, men ikke Karina og Charlotte". Så laget vi biffstrimmler og fløtepoteter. Denne natter lå jeg og Charlotte hos Karina. Så på lørdagen var vi en tur på den skolen vi gikk fra 1 klasse til 7. Det var 50 års jubileum for skolen. Bra mye bilder og filmer fra når jeg gikk der. Litt flau, men :P
  Så på lørdagskvelden hadde ho momo "mormora til dattra til Karina" Petra. Så vi kjørte bare litt rundt i sentrum og kjiket på livet. Ikke så mye liv denne helga. Men noen kjent folk traff vi :)

  I dag var det barnebursdag for yngste dattra til min Samboer. Og han er på havet så jeg og mora hennes holdte på med selskapet. Kjempe koserli. Herregud hvor mange hærlige unger som egentli finnes. Gullkorn som kommer:)
  Her er et bilde av bursdagsbarnet og en veninne :)


  Nermeste:) Hun var så oppgira at hun ikke kunne se inn i kamera;) "klandere henne ikke" Hun ble 7-år:D
  Det var 19 unger i selskapet:)

  Jeg har vært litt sløv med bilder. desverre. Skal prøve og bli bedre;)


  Her er min gumor unge:)

  Det var vært ganske så kaldt her i nord så her er et bilde av vinduet i gangen "rim er på utsiden"
  I kveld skal jeg og Karina starte et band ;)
  Ikke missforstå, det er bandrock ;) hehe... blir med trommer og mikrofon :D
  Hva har dere gjort i helgen?
  Noe nytt som har skjedd?


 • Jentekveld :)  I dag blir det en rolig kveld:) Jeg, Charlotte å Karina skal ha en jentekveld. men film og god mat.
  Lenge siden sist nå, siden Charlotte bor i lofoten og jeg er annen hver måned på havet.  Charlotte :)  Karina:) Under barndåpen til datteren :)


  Så i dag skal vi tre sammles oss Karina i hennes leilighet:)

  Har ikke så allt for mye å skrive om i dag. Jeg vil heller prøve og få fler med på fotokonkurransen :)
  Håper fler blir med.

  Hadebja:) • Aleina....  Nå sitter jeg her helt alene i det store huset. Okei, ike helt alene. pusi er her. men foruten om det...
  Min samboer er nå dratt på båtn. han dro i dag. så sitter alene. Det verste er di første dagene. Man er vant til å ha han rundt så å si hele tiden. å plutserli er han ikke der. Ikke noe arti. Men slik er det bår det gjelder jobb på havet. Er bare 10 dager til jeg skal dra selv. Men nå føles det som eviheter. Men men.. For og få mitt humør litt opp, vil jeg sette i gang en konkuranse igjenn ;)

  Blir spennende ;)


  Bilde er tatt i fra : gemini.
  Dette er båten han jobber på :)  Noen som jobber borte eller som har sin bedre halvdel borte?


  Hadebja :)
 • Hus kjøp!  Jeg har vært utrolig sløv i det siste. Har hatt mye å gjøre. Mye har skjedd di siste dagene. Ikke noe som er poeng til og gå inn på her. Men nå skal det bli forandring. Og min samboer drar ut på have i morgen. Men kommer ikke til og bli så mye aleine. Min veninne Karina og Ungen hennes Petra skal kom bortover :) Blir kjempe koserli :)

  Og til alle som lurer. vinneren av konkuransen blir kåret i ettermiddag/kveld :)
  Det kommer til og bli vanskerli. utrolig mange fine bilder er kommet inn:D Og jeg må takke kjempe mye for de som har sendt inn og deltatt :) for det om det ikke blir noe "ordentlig" premie.
  Har sett på di mange ganger. så dere er ikke glemt ;)

  Tilbake til overskriften. Jeg har funnet mitt drømmehus/gård. Når jeg får mer erfaring og penger blir nok en gård tilslutt.
  Men jeg vil bo i nærheten av sortland. Å nå er det en til salgs ikke langt unna her. Huset var nyyyderli på innsiden. stor redskaps hall og flått fjøs. *sikle* Men men.. blir nok garangtert selgt før vår ti til og kjøpe hus. Men ingen kan stoppe drømmer ;)

  Blir nok sikkert mer skriveri etterhvert :)

  Hadebja:)
 • Les mer i arkivet Juli 2015 Juni 2015 Mars 2015
  Mona Elisabeth

  Mona Elisabeth

  Denne bloggen blir skrevet av Mona Elisabeth. Jeg er hobbyfotograf og Ingeniørstudent. Bloggen består litt av min hverdag men også en del av forskjellige temaer som opptar meg. Bloggurat.

  Norske blogger

  Kategorier


  Bilder Blogg Carve Canem Luxuria Lucie Dyrebeskyttelsen/dyr dyretrening Familien Foto Graviditet Hunder husbygging interiør Mamma Meg mine tanker Mitt liv til sjøs Nikon D3000 Samliv, helse og sånt skole Tips og triks trening og kosthold ut på tur økonomi

  Arkiv


  Juli 2015 Juni 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 August 2013 Juli 2013 Juni 2013 Mai 2013 April 2013 Januar 2013 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 Desember 2011 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juli 2011 Juni 2011 Mai 2011 April 2011 Mars 2011 Februar 2011 Januar 2011 Desember 2010 November 2010 Oktober 2010 September 2010 August 2010 Juli 2010 Juni 2010 Mai 2010 April 2010 Mars 2010 Februar 2010 Januar 2010 Desember 2009

  Siste innlegg


  Viktighet med Kastrering av katter *bilder* Matematikk yey eller nei? Ut på fjelltur. Fosterhjem for dyr. Bilderas. Søndags tur i fjæra. *bilder* Tur i fjæra. Gratulere med overstått kjære Benjamin. Gratulere med overstått kjære Ane-Helen. Bursdager og invitasjoner.

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse  hits